Reinigen

Op het moment dat u een steen aanschaft heeft deze veel “verkeerde” energieën in zich. Ieder persoon die de steen heeft aangeraakt laat energiesporen in de steen achter. Wilt u de steen om haar helende werking gaan dragen, dan is het raadzaam de steen eerst te reinigen.De stenen die worden gebruikt voor healing en/of meditatie zijn persoonlijke stenen. Persoonlijke stenen zijn samen met u uitgezocht, gereinigd en geladen met uw persoonlijke energie.

Reinigingsmethoden zijn:

Door middel van water
Afspoelen in helder schoon water:
Plaats de steen enige minuten in zacht stromend water. Het allermooiste zou natuurlijk een stromend beekje achter uw huis zijn. Hier raakt de steen echt weer één met de natuur.

PAS OP !!!!
Niet alle stenen mogen met water in aanraking komen! Doe dit niet met stenen waar kalk of andere in water oplosbare elementen zitten, deze lossen dan op in het water, en maken de steen waardeloos.

Door middel van vuur, wierook of salie
Haal de steen enige keren door de vlam van een kaars. Ook de rook van wierook of salie werkt reinigend. Kaarsen en sommige wieroken zullen een aanslag op de steen of het kristal achter laten. Deze is gemakkelijk met een doek weer schoon te maken.

PAS OP !!!!
Doe dit niet met b.v. antimoniet.
Deze kristal zal verweken als ze met hogere temperaturen in aanraking komt.

Door middel van aarde
Geef de steen enige tijd terug aan de aarde. Hierdoor zal het de vervuiling afgeven en de oorspronkelijke eigenschappen en energieën weer absorberen. Hierna kan de steen worden schoongemaakt met een doek of een kwastje. Zorg wel dat de aarde niet vervuild is door chemicaliën, want in dat geval zal de steen “verloren” gaan.
Bij deze methoden zijn echter veel stenen kwijt geraakt. Let dus wel goed op waar u de steen in de aarde stopt.Lucht
Nu de steen schoon is kunnen we hem laten drogen en opfrissen door in de wind te hangen.

Reiki
Zelf reinig ik de stenen veelal met Reiki. Eerst trek ik de “vuile” energie uit de steen, waarna ik de steen weer oplaad met de Reiki-energie. Veelal laad ik de steen daarna met de energie van de nieuwe “eigenaar” van de steen.
Indien nodig kan ik de steen met behulp van seleniet voor u programmeren. Reinigen door middel van Reiki is een uitstekende methoden en zal de steen ook nooit aantasten.

Opladen van de steen.

Om de steen weer op te laden gebruik ik zelf twee methoden. De eerste is het opladen van de steen door middel van Reiki. Hierdoor kan ik de steen persoonlijker maken door bepaalde energieën van de steen versterken. De andere methoden is het opladen bij volle maan. Leg de steen of kristal een nacht in de vensterbank in het maanlicht.